Kupasti separatori

Služe za odvajanje metalnih nečistoća iz zrnastih praškastih proizvoda koji slobodno padaju preko gravitacione cevi. Materijalni kapacitet 350 m3/h. Manualno čišćenje. Dobra otpornost na habanje (npr: protiv kukuruza). Vertikalna instalacija.

Dostupnost: Po narudžbi
Brend: GreenMagnetik
Šifra proizvoda: PK

PK kupasti separator, (poznato i kao cevni magnet) koristi se za odvajanje feromagnetne čestice za vertikalne (gravitacionog) toka materijala sa lošim svojstvima livenja (nrpr. kukuruz, plastične granule, praškaste materijale, pelet materijal...  materijali koji imaju veliku eroziju)

Struktura kupastog separatora

Kućište separatora je od nerdjajućeg čelika, koja se može instalirati sa pomoćem prirubnice. Sredina kućišta je u svakom slučaju u obliku ceva, ali izlazni i ulazni cevi mogu se pretvoriti u kockasti cev ako je neophodno. Konus unutar kućišta ravnomerno raspršuje materijal, a zatim materijal teče dole pored magneta ispod konusa. Ako se koristi na suvom materijalu, unutar kućišta se postavljaju ploče za odbacivanje materijala koje odbacuju materijal na stranu konusa (magnetni deo), čime se povećava separacija. Unutrašnjost kućišta je dovoljno proširena tako da konus ne ometa protok materijala. Separator može bude punjen sa feritnim magnetima ili sa neodimijskim magnetima.

PK

Čišćenje separatora

Bilo bih poželjno instalirati na mesto gde je lako dostupna pošto čišćenje je manualno.  Kada čistite preporučeno je da se zaustavi protok materijala (pogotovo kod većeg varijanta). Vrata je zatvorena sa metalnim kopčama (po zahtevu možemo staviti i magnetni zaključak-magnetnu bravu). Postoje tri glavne polne tačke na strani magnetnog konusa koje privlače metal, koje je potrebno očistiti. Čišćenje treba obaviti radnom rukavicom, jer metalne čestice mogu lako povrediti ruku. Konus je montiran, tako da se čak i veći magnetni konusi mogu lako očistiti okolo.


Uputstvo za upotrebu - PK: Snimanje
Uputstvo za upotrebu (.PDF upload): Upustvo.pdf
Marka proizvoda: GreenMagnetik