RECIKLAŽA PET FLAŠE

Nakon otkupa PET flaše od sakupljača, bale se rasturaju i flaše se separišu i sortiraju po boji i materijalu. Preko trake se vode na mlin za mlevenje i pranje. Mlevenje je veoma važna faza jer već u njoj isečcima se odstranjuje oko 20% različitih nečistoća metala. 
Tu dolazimo mi, da bih pomogli što efikasnije odvajati metalne nečistoću. Za tu nameru preporučujemo:
•    magnetnu ploču ili 
•    magnetnu rudu.

Magnetne ploče u glavnom su punjeni feritnim magnetnima, ali po zahtevu kupca mogu da se pune i sa jačim, neodimijumskim magnetima.

Magnetna ploča je efikasno i jeftino rešenje za čišćenje od metalne nečistoće materijala koje idu na transportnu traku. Brzina transportne trake može biti maksimalno 3m/sec. U suprotnom magnet ne može tako brzo separirati metalne nečistoće iz materijala.

Manje ploče možemo napraviti da budu sa automatskom čišćenje, ali se čiste u glavnom ručno.

Magnetnu ploču treba instalirati iznad transportne trake. Za montažu je potrebno metalni stalak na koje se kači magnetna ploča pomoćem šipke ili lanaca, čija dužina treba da bude podesiva.

Visina na koju zahtevate magnetnu ploču (visina transportnog materijala) je veoma važna informacija da bih znali na koju veličinu magnetne ploče treba da Vam damo ponudu. Širina magnetne ploče je ista kao i širina transportne trake.

Magnetne rude punjeni su sa jakim neodimijumskim magnetima u cevi od nerđajućeg čelika. On je jedan od ključnih elemenata u separiranja metala. Može da se koristi kod suvih materijala kao i kod vlažnih. Mogu se montirati na bilo šta koristeći unutrašnje navoje na njihovim stranama ili sastaviti kao rešetkasti metalni separator.

Napunjen je veoma jakim neodimijumskim magnetima tako da može uhvatiti i najmanji mogući metalni prah, čak i ono što se nalazi unutar materijala.

Dužina magnetne rude može da bude bilo koja, u zavisnosti zahteva kupca. Dostupan je i sa nemagnetnim delom za pomoć pri čišćenju.

 

Nakon čišćenja od metalne nečistoće, vode se na fazu prvog pranja gde se odstranjuje papir i površinske nečistoće mehanički prikačene na isečke. Isečci se zatim ispiraju, suše i separišu od PET etiketa. Kao proizvod faze pranja dobijaju se čisti isečci.

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.