MAGNETNI SEPARATOR SA  AUTOMATSKIM ČIŠĆENJEM

Kod svakog magnetog separatora treba da obratimo pažnjuk, koliko brzo se separator začepi metalnom kontaminacijom. Vredi ovo posmatrati i odrediti u kojim intervalima je potrebno očistiti metalni separator, ako ne govorimo o metalnom separatoru sa automatskim čišćenjem. Za separatore sa automatskim čišćenjem, ovaj period je definisan kao interval čišćenja od strane sistema, a separator se automatski oslobađa metalnih nečistoća u intervalima.

Ako je u pitanju automatski separator metala, morate paziti koji interval postavljate, jer može izazvati ozbiljne probleme ako ovaj interval podesite na duže vreme:

  • Magnetni separator se može začepiti, što dovodi do toga da sistem nije u stanju da se dovoljno očisti, pa kontaminacija gvožđem može da uđe u proizvod.
  • Ako nije podešen tačan interval, magneti će se polako puniti nečistoćama gvožđa i stoga ne mogu dovoljno da separiraju nečistoće.
  • Ako se preveliki komad metala zaglavi, možda će biti potrebna pomoć mehaničara, jer se automatski separator može lako uništiti pošto metalna kontaminacija može zaglaviti na mestima gde se može ukloniti samo rastavljanjem.

    Preporučujemo korišćenje kraćih intervala čišćenja!

    Glavna stvar koju treba uzeti u obzir pri podešavanju intervala čišćenja je stepen kontaminacije ulaznog materijala i koliko često se kontaminacija metala akumulira sa feromagnetnim česticama separatora. U slučaju separatora za automatsko čišćenje, ovaj period se određuje kao interval čišćenja od strane sistema i separator se automatski oslobađa zarobljenih čestica gvožđa u redovnim intervalima.

 

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.