FUNKCIJA MAGNETNIH SEPARATORA / METALNIH ODVAJAČA

Funkcija magnetnih separatora je uklanjanje raznih metalnih nečistoća koje su zaglavljeni u proizvodnji kao i sa sirovina, pa čak i gotovih proizvoda.

Kontaminacija metala može lako ući u sirovine, u zavisnosti od proizvoda.

Najčešće metalne nečistoće nastaju tokom žetve i transporta. Naši metalni odvajači pomažu u tome, jer magnetni separatori uklanjaju metalne nečistoće iz proizvodnje, sirovina ili čak iz gotovih proizvoda.

TIPOVI I ČIŠĆENJE MAGNETNIH SEPARATORA/METALNIG ODVAJAČA

U ponudi imamo više vrsta magnetnih separatora. Svaka od naših metalni odvajača imaju svoju ulogu. Razne separatore preporučujemo u zavisnosti proizvodnje. Postoje automatske magnetne separatore kao i metalni odvajači koje zahtevaju ručno čišćenje.

Kao i u nazivu se vidi, automatske magnetne separatore automatski čiste metalne nečistoće sa separatora. Metalni odvajač čisti ove metalne čestice i metalne nečistoće na određeno mesto. Jedna od glavnih prednosti korišćenja automatskih separatora, i glavni razlog zašto ga biraju, je što zahteva manje ljudskih resursa.

Postoje magnetne separatore koje zahtevaju ručno čištenje. Kod ovih metalnih odvajača preporučeno je čišćenje u gumenim rukavima, u zaštitnom naočaru  i u masku. Ne sme da se čisti golim rukama! Ne smete da čistite sa metalnim objektima koje privlači magnet, umesto toga koristite za čišćenje neku plastiku, gumene objekte ili nerđajući čelik.

 

OBLASTI PRIMENE

Magnetni separatori se mogu koristiti u mnogim oblastima. Na primer:

Prehrambena industrija

Industrija reciklaža

Drvna industrija

Konditorska industrija (Industrija slatkiša)

Industrija plastike i gume

Industrija preradi soli

Industrija keramike i stakla

Hemijska industrija

Automobilska industrija

Rudarstvo i industrija kamenoloma

Industrija cementa

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.