Separator sa magnetnim vratima

Merena magnetna indukcija na magnetnom ploču do 7500 Gaus. Izbor najmanjih metalnih nečistoća (0,5 mm). Savršeno za mesta gde je abrazivni efekat materijala visok. Izdržljivi su. Veliki protok materijala.

Dostupnost: Po narudžbi
Brend: GreenMagnetik
Šifra proizvoda: PPK

Magnetni separator sa magnetnim vratima je namenjen za materijale, koje imaju najgoru protok. Na primer praškaste materijale, velike komade, strugotina, itd. začepljuju druge vrste metalnih separatora i ovi materijale imaju slobodan pad.

Magneti su ugrađeni u kućište koja je od nerđajućeg čelika. Separator može da bude sa jednom ili sa dva vrata. Zavisi od toga koliki je protok materijala. Verzija sa jednim vratima se može koristiti za kriv cev. U verziji sa dva vrata, posle ulaznog otvora se nalazi čelični trougao, što omogućava najsavršeniji izbor, jer se materijal izbacuje separatorom na površinu magnetnih ploča.

Čišćenje

Pre čišćenja treba zaustaviti protok materijala. Vrate treba otvoriti i očistiti sa rukom. Ima još jedna verzija koja je brže u tom slučaju čišćenje nije ručno. Možemo napraviti i transparentnu kontrolnu vrata. Preko kontrolne vrate možete videti da li je potrebno čišćenje.

Magnetni separator je dostupno sa veoma jakim neodimijumskim magnetima kao i sa feritnim magnetima. Prednost feritnog magneta je da tokom godine jako malo će izgubiti od snage, možemo reći da tako separator će biti večna. Neodimijumski magneti su puno jači, ali oni u zavisnosti od temperature koje dobijaju, brže se troše i preko godine biće slabiji. Neodimijumske magnete kod ovog separatora preporučujemo ako želite i najfiniji metalni prah da izdvojite iz materijala.

Ugradnja

Separator je dostupan za kubične i kružne cevi. Lako može da se instalira za cevi pomoćem zavarivača ili može da se instalira i direktno. Dostupno je sa prirubnicem, holanderom, itd.

PPK

Oblast upotrebe:

Prehrambena industrija

Industrija reciklaža

Drvna industrija

Industrija plastike i gume

Industrija preradi soli

Industrija keramike i stakla

Hemijska industrija

Automobilska industrija

Rudarstvo i industrija kamenoloma

Industrija cementa

Duvanska industrija

Marka proizvoda: GreenMagnetik