Rešetkasti Separator - Razvlačivni

Do 10 000 Gaus magnetne indukcije. Izbor najmanjih metalnih nečistoća (1 mikron). Puna pokrivenost cevi magnetom. Izdržljive magnetne rude. Čišćenje materijala, zaštita aparata.

Dostupnost: Po narudžbi
Brend: GreenMagnetik
Šifra proizvoda: PRK-E

Razvlačivni (RAZ) magnetni separator sa jedan, dva ili više reda su veoma efikasne za odvajanje metalne nečistoće.  Koristi se kod materijala sa dobrom protokom koje padaju sa gravitacijom. Preporučujemo na kraj cevovoda, ali su jako dobri i za oštećenje aparata. Posle toga materijal ide samo na pakovanje. Sastoji se od tri glavnog dela: kućište, od rešetke koje zaštićuju magnete i od magnetnog punjenja. Potpuno je od nerđajućeg čelika (AlSi304). Po zahtevu možemo napraviti i od čelika otpornog na kiselinu (AlSi316L). Količina magnetne rude zavisi od veličine ulaznog ceva. U rude su veoma jake neodimijumske magnete. Šipke na rešetkama su na različitim rastojanjima, što omogućava da obezbedimo punu pokrivenost cevi (svi delovi materijala su u kontaktu sa rudama zato povećava odvajanje metalne nečistoće).

Separator može da bude okrugla ili kvadratna. Namenjen je na kraju ulaznog ili izlaznog cevovoda. Možemo instalirati pomoćem prirubnice. Veličina zavisi od postojećeg ceva. Možemo i na drugačiji način instalirati od zavisnosti zahteva našeg kupca.

Čišćenje je jednostavno i brzo. Posle zaustavljanje protoka i otkopčavanje kopča treba izvaditi rešetku. Odvrnite šrafove na magnetnoj rešetki i izvadite magnetno punjenje. Sa rude će odjenom pasti sva metalna nečistoća. Budite oprezni da magnetno punjenje ne bude u kontaktu sa većem metalom zato što možete i vi i rešetka da se ošteti.

Oblast upotrebe:

Prehrambena industrija

Industrija reciklaža

Drvna industrija

Industrija plastike i gume

Industrija preradi soli

Industrija keramike i stakla

Hemijska industrija

Automobilska industrija

Rudarstvo i industrija kamenoloma

Industrija cementa


Uputstvo za upotrebu - PRK: Snimanje
Uputstvo za upotrebu (.PDF upload): Upustvo.pdf
Marka proizvoda: GreenMagnetik